Hyvään matkailuvauhtiin päästyämme, päätimme huhtikuussa käydä Saksassa moikkaamassa ystäväämme Tommia. Itse en ollut ikinä aikaisemmin käynyt Saksanmaalla, joten pitipä tuokin virhe korjata pikaisesti.

Köln

Lensimme suoralla lennolla Düsseldorfiin, jossa Tommi jo odottelikin meitä hienon nimikyltin kanssa. Düsselistä huristelimme vajaassa tunnissa Kölniin Tommin kämpille, johon majoituimme viikonlopuksi. Keli oli mitä mahtavin, kun aurinko paistoi ja kevät oli jo pitkällä. Ei muuta kun kylmät oluet auki ja takapihalle istuskelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.
2734546934_78071b5c43.jpg
Mikäs tässä istuskellessa..

Illalla kävimme kävelemässä kaupungilla ja päätimme mennän syömään brasilialaiseen pihviravintolaan, jossa sai 20€:lla syödä niin paljon lihaa kuin jaksoi. Hullunkiilto silmissä ja vesi kielellä istuimme pöytään ja aloimme lappaamaan lihaa tuulensuojaan. Oli härkää, possua, kanaa yms ja eihän siinä kovin kauaa mennyt kun vatsa oli jo täynnä. Valtava ähky ja väsy iski välittömästi, eikä sinä iltana jaksanut muuta kummempaa tehdä. Sen jälkeen olen yrittänyt vältellä noita syö-niin-paljon-kuin-jaksat-ravintoloita. Mitä nyt Raxissa tullut jossain vaiheessa käytyä ja todettua sama kohtalo..

Seuraavana päivänä oli urheilupäivä. Ajelimme Schalke-areenalle katsomaan Bundesliigaa. Tommi järjesti meidät sivuoven kautta sisään ja pääsimme aivan kentän laidalle vihreät lehdistöliivit päällä! Mikäs siinä jalkapalloa katsellessa kentän päädyssä ja kun kotijoukkue vielä voitti ottelun, niin tunnelma oli katossa. Meidän lisäksi ottelua seurasi paikan päällä n. 60 000 katsojaa, joten emme tunteneet itseämme yksinäisiksi.
2733718365_7729cfe271.jpg
"Kuvaajat" kentän laidalla.

2734549560_74d5a3092e.jpg
Möchengladbachin kulmapotku.

Ottelun jälkeen suuntasimme takaisin Kölniin ja matkalla haimme kaupasta lisää olutta ja erilaisia makkaroita. Kämpillä tuikattiin grilli tulille ja makkarat kypsymään. Ei huonoa tuo paikallinen Bratwurst.

Illalla tissuttelimme olutta ja pelasimme korttia. Paikkasin matkakassavajetta saksalaisen "korttihain" kustannuksella, joten päivä oli siinäkin mielessä antoisa.

Viimeisenä päivänä teimme kävelykierroksen Kölnin keskustassa ja kuvasimme nähtävyyksiä. Hieno kaupunki kaikinpuolin ja kun ilma oli vielä lämmin, niin olisimme viihtyneet pidempäänkin. Valitettavasti arki koittaa yleensä hyvin nopeasti ja niin kävi myös tällä kertaa. Edessä oli paluu Suomeen ja töihin..:/
2734561192_acd93cd3a7.jpg
Lepohetki puistossa.

2733725535_794a9475b3.jpg
Kölnin tuomiokirkko taustalla.

Yhteenveto

Kölnistä jäi erityisesti mieleen katutaiteilijat, joita näkyi kuin Kööpenhaminassa konsanaan. Lisäksi kaupungista löytyy hienoja kirkkoja ja muitakin rakennuksia. Varsinkin tuomiokirkko on näkemisen arvoinen. Kaupunkia halkovan Rein-joen varrella on myös mukava tehdä päiväkävelyjä.

Lisää kuvia

http://www.flickr.com/photos/koivumaki/sets/72157606549976868/