Pitkään suunniteltu reppuseikkailu kauko-itään toteutui vihdoin heinäkuussa, jolloin päätimme viettää koko kesäloman matkalla. Reittisuunnitelma oli seuraava:

Hki -> Amsterdam -> Hongkong -> Kuala Lumpur -> Brunei -> Kota Kinabalu -> Sandakan -> Kota Kinabalu -> Singapore -> Tioman -> Kuala Lumpur -> Bali -> Lombok -> Bali -> Kuala Lumpur -> Vientiane -> Kuala Lumpur -> Hongkong -> Pariisi -> Hki.

Matkaan lähdettiin Janin ja Sonjan kanssa torstaina 2.7 Hki-Vantaalta, jossa nautimme viinibaarissa skumppaa ja mansikoita(ja viiniä yms). KLM:n lento Damiin ja siella koneen vaihto parin tunnin odottelun jälkeen ja lento Hongkongiin. Sain jopa hieman nukuttua koneessa, mikä helpotti aikaeroa.

4086762840_7f740a94cc.jpg
Innokkaat matkailijat lähtöä odottamassa.

Hongkong

Honkkariin saavuttiin iltapäivällä paikallista aikaa ja lentokentällä oli tiukat tarkastukset sikainfluenssan takia. Täyteltiin terveyskaavakkeita jo koneessa ja kentällä käveltiin lämpökameroista. Loppuen lopuksi päästiin kuitenkin jouhevasti eteenpäin.

Kentältä ampaisimme nelisteen taksilla kohti hotellia(Regal Kowloon) ja ensinäkymä hotellista sai porukan nauramaan. Rakennus oli remontissa ja päällystetty vihreällä kankaalla, jossa tukipuina käytettiin bambua. Sisältä hotelli oli varsin siisti.

Meidän zekkaus hotelliin onnistui mallikkaasti, mutta Janin ja Sonjan varausta ei löytynyt, joten he saivat odotella pidempään. Loppuen lopuksi heillekin löytyi huone, joka tosin haisi vanhalle märälle matolle.

Ensimmäisenä iltana lähdimme jo seikkailemaan kohti "Peakia", johon pääsimme mukavasti auringon laskettua. "Peak" on Hongkong Islandilla sijaitseva kukkula, jossa on näköalatasanne ja huimat näkymät! Kyseisessä paikassa nautimme myos illallisen Bubba Gump -ravintelissa ja kippistimme alkavalle reissulle.

4086011437_6575492b62.jpg
Hongkong Island kuvattuna lautalta.

4086773912_967a87dc0c.jpg
Maisemakuvaa Peakilta.

Seuraavana päivänä kävimme Macaolla, jonne pääsi kätevästi lautalla Honkkarista. Tunnin matka sujui mukavasti Carlsbergia nauttiessa, joskin Maaret unohti ottaa pahoinvointipillerin ja istui suht hissukseen koko matkan.

Macaolla otimme satamasta paikallisen oppaan, joka kierrätti meitä ympäri kaupunkia ja kertoi faktoja. Kävimme St. Paul's kirkon raunioilla, Lisbon Casinolla ja ajelimme muutenkin ympäri muutaman tunnin. Varsin hyvä päiväreissu ja hintaakaan ei tullut kovin pahasti maksettua.

Macaon jälkeen palasimme takaisin Honkkariin ja kävimme ostoksilla paikallisella marketilla. Mukaan lähti paitoja ja sukkia yms. roinaa. Hulluus oli iskeä, mutta onneksi järkeä oli sen verran, ettei heti alkureissusta tullut ahmittua reppua täyteen(eipä).

Kuala Lumpur 

Parin Hongkong-päivän jälkeen suuntasimme Maaretin kanssa AirAsian lennolla Kuala Lumpuriin. J&S lensivät Malaysia Airlinesilla ja olivat pari tuntia aikaisemmin perillä. Katkeruus oli suuri, kun Jani kehuskeli nukkemaisista lentoemoista, jotka tarjoilivat kylmää olutta tarjottimella koko matkan ajan. Itse jouduin ostamaan yhden ohrapirtelon, jonka sain vasta noin tunnin lennon jälkeen. Lopuksi sain viela kuulla, etta olimme maksaneet lennosta enemmän..

No, mutta hyvin pääsimme perille ja kentältä(LCCT) otimme taksin hotellille. Kenttä oli n. 70 km:n päässä Kuala Lumpurin keskustasta, joten matka kesti 45 min. Hintaa matkalle tuli n. 10 euroa, jonka tälläinen budjettimatkaaja maksoi mielellään..:)

Hotelli oli nimeltään Legend ja paikallisen tason mukaan 5 tähteä. Suomen tasolla ehkä 4 tähteä. Kuitenkin varsin mukava majapaikka, joka sijaitsi ostoskeskuksen yläkerrassa. Uima-altaalta oli huikeat näkymät kaupungin keskustaan, jossa Petronas -tornit seisoivat ylväänä.
4114412505_3e4f55410a.jpg
Hotellin uima-allas.

Kävimme tornien juurella kuvailemassa, koska juuri sinä päivänä ne olivat kiinni. Sieltä suunnistimme KL Toweriin, joka sekin on varsin korkea rakennus (maailman neljänneksi korkein torni). KL Towerista saimme hienosti kuvattua kaupunkia.

Seuraavana päivänä lojuimme altaalla ja illalla lähdimme markkinoille shoppailemaan. Allekirjoittanut sijoitti paitoihin, sukkiin, kalsareihin, Crocseihin ja shortseihin yms. Ja halpaa oli..

Myöhemmin samana iltana laitoimme Janin kanssa tytöt nukkumaan ja läksimme hotellin käytävälle hissiaulaan istuskelemaan viinipullon kera. Mukana oli myös hieman olutta, tupakkaa ja nopat. Ja myöhään meni.

Brunei

Tätä kirjoittaessani olen Bruneissa hotelli Jubileessa ja parin tunnin päästä pitäisi lähteä lento Malesian puolelle Kota Kinabalulle. Brunei on varsin sympaattinen pieni paikka, jossa ihmiset ovat todella ystävällisiä. Bandar Seri Begawan on iltaisin melkoinen joulukaupunki erivärisine valoineen. Ex-sulttaani Omar Ali Saifuddienin moskeija on myos näyttävä rakennus.

4114465675_630e23d86a.jpg
Bandar Seri Begawan by night.

4115223252_ab57e26152.jpg
Ex-sulttaani Omar Ali Saifuddinin palatsi.

Olimme eilen paikallisella olympiatason uimastadionilla Maaretin kanssa ja uskokaa tai älkää, täysin kahdestaan! Sisään maksoi 2 BND eli 1 euro ja saimme telmiä täysin rauhassa muutaman tunnin. Itse tuli tutustuttua hyppytorniin ja ponnahduslautoihin ja Maaret loikki myös hienosti pää edellä altaaseen. Ainoa miinuspuoli oli paahtava aurinko, joka karvensi meikäläisen nahan mukavan punaiseksi.

4114468113_371c6e1488.jpg
Meikäläinen vauhdissa.

4115257936_51b880d504.jpg
..ja Maaret vauhdissa.

Uimisen jälkeen palasimme hotellille, jossa lounastimme Thai-ravintolassa. Herkullinen ruoka-annos litran kokiksella maksoi huimat 2,90 e. Päätimme syödä myös illallisen tuossa paikassa.

4115225390_9637709efa.jpg
Uimisen jälkeen ruoka maistui.

Kota Kinabalu ja Sandakan

Bruneista lähdimme Royal Brunei Airlinesin kyyditsemänä takaisin Malesian puolelle kohti Kota Kinabalua. Sonja ja Jani skippasivat Brunein ja lensivät jo päivää ennen KK:lle. Pääsimme hyvin hotellille ja suuntasimme nelisteen rantabaareille syömään ja turisemaan mukavia. Vietimme Maaretin kanssa vain yhden yön KK:lla, joten mitään syvempää kuvaa emme paikasta saaneet. Ranta-alue oli mukavan rento, mutta muuten ei vaikuttanut kovin kauniilta paikalta.

Sandakan

KK:lta lensimme Malesian sisäisellä lennolla Sandakaniin, jossa kävimme keskustassa täyttämässä ruoka- ja juomavarastoja tulevan kolmen viidakkopäivän varalle. Kaupungista otimme taksin Paganakan-dii:hin, jossa majoituimme seuraavat kolme yötä.

4115746518_6a559557e8.jpg
Sandakanin keskustaa.

4114992331_7f8b5a1891.jpg
Majapaikan vastaaotto ja ravintola.

Paganakan-dii on alle vuoden vanha majapaikka keskellä Borneon sademetsää pienen kylän vieressä. Asuimme puisissa lodgeissa, joissa tosin oli ilmastointilaite ja hyvat wc-tilat. Suosittelen paikkaa ehdottomasti, jos sattuu kulkemaan siella päin, koska hinta on alhainen ja palvelu käsittmättömän hyvää ja ystävällistä. Yö maksoi n. 5 €/huone!

4115749540_3827f717b5.jpg  4115751776_13153448c7.jpg
Makuuhuone ja suihku.

Ensimmäinen ilta meni chillaillessa, mutta seuraavana päivänä ryntäsimme heti Sepilokiin orankien suojelu- ja kuntoutusalueelle. Katsoimme aamuruokinnan ja teimme sen jälkeen pienen kävelyretken viidakossa. Hieno kokemus!

4115042373_a231185176.jpg
Ystävämme Oranki.

Toisena päivänä ajoimme taksilla Labuk bayhin nenäapinoita morjenstamaan ja vietimme käytännössä koko päivän alueella. Hauskoja elukoita ja kuvia tuli räpsittyä toistasataa. Samana iltana allekirjoittanut pelleili riippukeinussa ja kolautti kantapään terävään puiseen laattaan, jolloin jalkaan tuli inhottavan syvä ja pitkä haava. Onneksi oli ensiapulaukku mukana, niin sain putsattua haavaa ja käärittyä laastariin.

4115089669_fac0645a57.jpg
Proboscis monkeys eli nenäapinoita.

Viimeisenä aamuna jouduimme heräämään klo 05:45, koska kyyti lentoasemalle tuli hakemaan ja lensimme Sandakanista takaisin Kota Kinabalulle. KK:lla vietimme vielä yhden melkein kokonaisen päivän, kun lento Singaporeen lähti vasta illalla. Kävin KK:n kentällä sairaalassa näyttämässä jalkaa ja lekuri putsasi sen ja paketoi uudestaan. Mukaan sain myös antibioottikuurin, jota nyt tätä kirjoittaessani popsin.

Lekurin jälkeen kävimme parissa kauppakeskuksessa ja menimme rannalle, jossa koko porukka otti hieronnat pehmeillä sohvilla. Itse otin tunnin jalkahieronnan, josta maksoin alle 9 e, eikä muu porukka maksanut paljoa enempää kokovartalohieronnasta. Mikäs siinä kylmää Tiger-olutta nauttiessa, kun toinen möyhentää jalkoja. Melkeimpä hävetti antaa niin vahan rahaa, mutta maassa maan tavalla.

4115607550_2261a8ab28.jpg
Sonja pedikyyrissä ja Jani olut-voitelussa.

Singapore

Illalla Air Asian lento oli n. tunnin myöhässä, mutta pääsimme kuitenkin Singaporeen, jossa hotelli Re! jo odotti meitä. Olo oli jo melko väsynyt pitkän valvomisen jälkeen, mutta pyykkiä oli vielä pestävä samoilla silmillä, jotta vaatteet ehtivät kuivumaan.

Tänä aamuna päätin jäädä hotelliin lepäämään muiden lähtiessä kaupungille. Jalka on vielä kipeä ja vatsakin reistailee, mutta näillä mennään. Pitää vissiin "tuunata" Kuala Lumpurista ostamiani Crocseja, jotta ei hierrä kantapäätä. Crocseista maksoin 10 euroa, joten ei haittaa, jos vähän veistelee ylimääräisiä pois. Eilen tosin jäi harmittamaan, kun Maaret, Jani ja Sonja ostivat KK:lta Crocsit hintaan 2 euroa..

Tänään illalla on tarkoitus lähteä Sentosan saarella käymään, sekä vierailla Singaporen kuuluisassa eläintarhassa. Huomenna aamulla lähdemme jollain kulkuneuvolla takaisin Malesian puolelle Mersingiin, josta otamme lautan Tiomanin saarelle. Siellä vietämme kolme yötä ja huomenna juhlimme Maaretin synttäreitä.

Ja loppuun vielä juuri tekstiviestillä tullut uutinen, etta Janilta oli irronnut hammas kaupungilla ja joutuu vissiin hampilekuriin..


Tioman 19.7.2009

Singaporessa viimeinen ilta meni mukavasti. Jani oli saanut hampaan ruuvattua takaisin suuhun ja kävimme myös Sentosalla laskemassa mäkiautoilla yms. Myöhemmin kävimme vielä eläintarhan Night Safarilla, joka sinänsä oli aika pettymys, koska olimme jo nähneet kaikki elukat ja vielä villinä luonnossa. Mukavaa oli kuitenkin se, etta eläimet eivät olleet häkeissa, vaan heille oli tehty oma luonnollinen alue, jossa saivat temmeltää tilavasti.

4114569409_19e60ec2e7.jpg
Singapore by night.

4114545917_9004a063da.jpg
Biitsiä Singaporessa.

Seuraavana aamuna emme ottaneetkaan lauttaa, vaan päätimme lentää Tiomanille kaikki neljä. Soitin hotellista Berjaya Airlinesin Singporen toimistoon ja varasin lennot. J&S saivat myös paikat samalle lennolle.

Lähdimme taksilla pienelle lentokentälle, jossa toimii myos Malesian armeijan tukikohta. Heti kättelyssä tuli ongelmia, kun eivät löytäneet meidän varausta koneelta ja palvelu oli todella ala-arvoista ja töykeää. Soitin uudestaan kyseisen lentoyhtiön toimistoon ja siellä sanoivat varauksen löytyvän järjestelmästä. No, niinhän se lopulta sitten löytyikin nimellä "Koidumaki". Sen jälkeen päästiin viimeisenä zekkaamaan ja maksamaan lennot, kun muut olivat jo lähtöterminaalissa odottelemassa.

Maksun jälkeen luulimme jo kaiken olevan kunnossa, kun yksi virkailijoista tuli sanomaan, etta älkää turhaa kiirehtikö, heillä ei ole lentokonetta. Kone oli hajonnut jonnekin ja varakone oli tulossa jostain neljän tunnin päästä! Voitte kuvitella kuinka kauniimpi Koivumäki hyppeli riemusta kun sattui vielä olemaan hänen syntymäpäivänsä..

4114597255_585e51c80b.jpg
Berjaya Air lennätti meidät pienen viivästyksen jälkeen Tiomanille.

Loppuen lopuksi pääsimme kuuden tunnin odottelun jälkeen koneeseen ja kohti Tiomania. Kone oli vanha 47 paikkainen potkurikone, joka tosiaan oli parhaat päivänsä jo nähnyt. Pääsimme kuitenkin perille ja lopulta hotelliin asti.

Hotelli on Berjaya Beach and Golf Resort ja erittäin mukava. Sisäänkirjautumisessa tosin tuli taas ongelmia, kun sanoivat ettei heillä ole tarpeeksi huoneita. Olimme jo Suomessa varanneet nelisteen Deluxe Chaletit, mutta heillä oli yksi jäljellä enää. Virkailija kysyi Maaretilta, sopiiko jo han antaa hieman paremman huoneen, kuulemma sviitin. Maarethan suostui ja jännityksellä odottelimme huoneeseen pääsyä. Valitettavasti pettymys oli taas edessä, sillä huone oli mukavan iso, mutta epäkäytannöllinen ja haisi todella pahasti homeelta. Kauniimpi Koivumäki hyppi taas riemusta ja meni säksättämään respaan.

Pienen neuvottelun jälkeen saimme uuden huoneen aivan uima-altaan vierestä ja nyt oli vuorossa todella iloinen yllätys! Huone oli valehtelematta lähemmas 60m2, jossa on olohuone, makuuhuone, 2 vessaa ja iso kylpyhuone ammeineen. Löytyypä myös 2 taulutelevisiota ja n. 10 metriä pitkä terassi. Tota huonetta voi jo sanoa sviitiksi..:)

4114598093_519563362a.jpg
Sviitin olohuone.

4115370856_e8cc7516ca.jpg
..ja kylpyhuone.

4115382908_0baaee9ec4.jpg
Aivan oikealla näkyy osa meidän terassista.

Kolme päivää on nyt mennyt löhötessä ja aktiviteetteina on ollut lähinnä syöminen ja juominen. Hotellin ravintolassa maksaa maukas sisäfile pihvi 10e, eli ei mikään kovin kallis.

4115408082_f93913e68e.jpg
Auringonlasku rannalla.

Eilen pelasimme Janin kanssa biljardia ja pingistä, jotka Jani voitti molemmat(tuurilla) sillä aikaa kun tytöt olivat hierottavana. Sonja ja Jani antoivat Maaretille lahjakortin hotellin Spahan synttärilahjaksi.

Tänään lähdimme aamulla snorklaus-retkelle pienien saarien kupeeseen ja siinä vierahti 4h mukavasti. Sen jälkeen tilasimme huonepalvelusta ruokaa ja nyt istun drinkin kanssa hotellin aulassa kirjottelemassa teille kuulumisia. Huomenna on aamulento Kuala Lumpuriin ja sieltä lennämme illalla Denpasariin Balille. Balilla olemme yhden yön, jonka jälkeen matka jatkuu Lombokin saarelle. Kirjottelen taas lisää jossain vaiheessa.

4114631873_388029c12c.jpg
Sonja ja Jani tutkimassa meren pohjaa.

4114636983_dccbf305e5.jpg
Kaimaani hotellin pihalla.

Bali & Lombok

Hui hai taas! Tiomanin päivät vierähti kovin nopeasti ja viimeisenä iltana istuskelimme meidän terdella Sonjan ja Janin kanssa. Aikainen herätys pakotti meidät petiin jo noin klo 0100 ja jätimme tunteikkaat jäähyväiset. Olimme Maaretin kanssa lähdossa lentokoneella Kualaan ja kun S&J eivät saaneet lentoa, oli heidän tarkoitus mennä lautalla. Ennen nukkumaan menoa oli vuorossa vielä pieni siivous ja kamojen pakkaus.

Aamulla söimme aamiksen ja lähdimme kohti lentokenttää. Säälitti kovasti kaveripariskuntamme, kun olivat joutuneet heräämään pari tuntia aikaisemmin ja matka lautalla Mersingiin kesti useamman tunnin. Sen jälkeen joutuivat suunnitelmien mukaan ajelemaan bussilla vielä 6h Kualaan.

Kentälle saavuttuamme näimme kuitenkin kyseisen parin matkalaukkuineen rantatiellä ja voin sanoa, etta eivät näyttäneet kovin riemastuneilta. Olivat olleet satamassa jo hyvissä ajoin, mutta lautta oli täynnä ennakkolipun ostaneita matkustajia. Satama oli onneksi lentokentän vieressä, joten pääsivät hyvin pitämään meille seuraa ja kyttäämään varapaikkoja lennolle. Onni onnettomuudessa, varapaikat löytyivät ja jo melkein lannistuneet sankarimme pääsivät samaa kyytiä Kuala Lumpuriin! Hieno fiilis! Lentomatkalla istuimme Maaretin kanssa ensimmäisella rivillä, jossa penkit olivat selkä menosuuntaan päin. Tulipahan sellainenkin lentomatka koettua..:)

Kualassa heitimme Maaretin kanssa reput Janin ja Sonjan hotellihuoneeseen ja lähdimme ostoksille. Air Asian lentomme Denpasariin Balille oli määrä lähteä 19.40 illalla, mutta sain tekstiviestin lentoyhtiöltä, jossa ilmoittivat että lento on siirtynyt -> 21.30. Kyllä harmitti, mutta jäipähän vaimolle enemmän aikaa shoppailla. Kaupunkireissun jälkeen otimme päikkärit ja lähdimme taksilla kohti lentokenttää. Taksikuskista täytyy vielä mainita se, että oli lähellä nukahtaa rattiin, mutta pääsimme kuitenkin perille.

Kentällä totesimme jälleen kerran lennon olevan myohässä, mutta ainoastaan alle tunnin. Matka Denpasariin kesti vajaa 3h ja perillä hotellissa olimme n. klo 01.30. Hotelli oli Taman Rosani, joka kuvissa näyttää oikein mukavalta, mutta todellisuudessa on aika rotanloukku. Karut huoneet ja muutenkin kovin "raihnainen". Eipä kuitenkaan auttanut valittaa, sillä kello oli paljon ja aamulla jälleen aikainen herätys. Virittelin vielä hyttysverkon sängyn päälle ennen nukkumaan menoa.

Viiden tunnin unien jälkeen matka jatkui taas lentokentälle. Balista emme nähneet juuri muuta kuin hurjan liikennekulttuurin. Ehkä karmein kokemus ja vielä kun jälkeenpäin muistelee Lombokin taksikyytejä. Jopa Saigonissa oli taksissa turvallinen olo verrattuna Indonesian vastaavaan. Anyway, pääsimme kuitenkin kentälle ajoissa ja ehjänä.

4114927535_140a48e8c6.jpg
Taksissa Indonesiassa.

Kentällä saimme lunastettua jo varatut lentoliput Lombokille ja varasimme myos samalla paluulennon. Hinta oli n. 20 e / hlö, joten nuukina ihmisinä päätimme sijoittaa mukavaan kyytiin. Ennen lähtöä oli Denpasarin kentällä tiukat tarkastukset, mm kaksi kertaa läpivalaisu ja metallinpaljastin?! Mitä järkeä? Häh?

Lento oli puoli tuntia myöhässä, mutta matkaan päästiin suht hyvissä ajoin. Laskeutuminen tapahtui Mataramin kentälle Lombokin saarelle, josta taksilla Holiday Resort hotelliin. Hotelli näytti kovin tyhjältä ja Maaret oli varannut meille huoneen jostain jumalan selän takaa, jolloin kysyimme josko saisimme hieman paremman huoneen läheltä uima-allasta. Sehän onnistui kun iskimme 300 000 paikallista rahaa tiskiin! Saimme kivan huoneen parvekkeella, josta on näkymä suoraan altaalle ja merelle. Mahtavaa tämä kermapersematkailu! Mainittakoon nyt vielä, että tuo maksamamme summa on n. 20e. Ei paha hinta kolmelta yöltä.

4115694382_788c0f2eb7.jpg
Näkymä huoneemme parvekkeelta.

Heti huoneeseen päästyämme heitimme reput huoneen nurkkaan ja lähdimme altaalle. Hotelli on todella siistinoloinen ja allasalue viehättävä. Löytyy allasbaaria, buffetia yms, mutta hintataso on melko korkea. Olut maksaa pari euroa.

4114907177_0c2ff4a7bb.jpg
Allas toisesta suunnasta.

Parin tunnin lokostelun jälkeen menimme syömään altaan vieressä olevaan ravintolaan. Paikalle pyyhälsi joku hotellin työntekijä ja alkoi iskeä perustarinaa peruskysymyksineen "Where are you from?" etc. Vastailimme taas kerran kohteliaasti samat vastaukset, kuin aikaisemminkin jokaisessa maassa, olihan siitä tullut jo rutiinia. Yleensä tarjoilijat kysyvät vain muodollisuudet ja poistuvat tyytyväisinä, mutta tämä veijari jäi pöydän ääreen seisoskelemaan. Hämmästys oli suuri, kun hän kysyi sopisiko meidän tulla illalla kuvauksiin rannalle? Hotellissa on mahdollisuus tilata romanttinen illallinen kahdelle meren rannalla, jossa oma kokki valmistaa ruoat kynttilän valossa. Tarjoilija sanoi että haluaisivat meidät malleiksi hotellin esitteeseen ja saisimme palkaksi ilmaisen illallisen. Noh, mikä ettei..

Vaikka homma kuuulostaakin kovin imelältä ja on usean suomalaisen miehen mielestä ällöä, niin ainakin vaimo tykkäsi kovasti. Täytyy myöntää, että oli se kokemisen arvoinen juttu myös tälläisen juron karpaasin mielestä..:)

Istuimme  rannalla katetun pöydän ääressä ja paikalla oli pari kuvaajaa räpsimässä valokuvia. Kokki toi pallogrillin viereen ja loihti meille maukkaan illallisen, jota säesti kaunis auringonlasku. Oli pihviä, makkaraa, jättikatkarapuja, rapuja, kalaa, salaattia yms. Harmi vain että olimme syöneet lounaan pari tuntia aikaisemmin. Muuten oikein kiva juttu.

4115686186_53a23932b3.jpg
Illallinen rannalla.

Toinen päivä Lombokissa sujui täysin perusmeiningilla. Aamupala, altaalle, lounas, suihku, päiväunet ja illallinen. Yksinkertainen, mutta mahtava chillaus-päivä!

Tänään aamulla nukuimme pitkään ja taas aamupalan kautta altaalle. Tapasin suomalaisen kaverin, joka kertoi heidan reissusta Gilin saarille. Tahtoo myös, tuumin, ja varasin hotellin rannasta veneretken Gili Trawangan saarelle. Vajaan tunnin venematka taittui nopsaa ja rantauduimme saaren itä-rannikolle. Melkoinen turistipaikka, mutta leiriydyimme rannalle ja kävimme snorklailemassa rannan tuntumassa. Mukavan kirkas vesi ja hienoja kaloja ja koralleja. Virtaus tosin oli kova ja uiminen erittäin haastavaa. Veneen kippari odotteli meitä rannalla, kun polskimme ja otimme aurinkoa.

4115521228_6aeb9967d5.jpg
Vene odotteli kiltisti meitä Gili Trawanganin rannalla.

Parin tunnin jälkeen lähdimme hieman eteenpäin bongaamaan kilppareita ja kippari laittoi veneen poijuun. Hän halusi myös snorklata ja sovimme Maaretin kanssa, etta käyn kipparin kanssa zekkaamassa mestat ja jos turtleja näkyy, niin tulen veneelle ja annan maskin Maaretille. Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi kun hyppäsin veteen, sillä virtaus oli niin voimakas että oli turha edes yrittää pysyä veneen lähellä. Kippari viiletti edellä ja etsi kilpikonnia ja meikäläinen potki perässä. Ehkä n. 100 metrin päässä veneestä näimme suht ison kilpikonnan ja yritin pysyä paikoillani otuksen kohdalla, mutta turhaan. Tuntui kuin olisi yrittänyt uida joessa vastavirtaan.

Niin kuin monesti elämässä, oli pakko antautua virran vietäväksi ja seurata kipparia. Jossain vaiheessa katsoin taaksepäin, mutta en enää erottanut meidän venettä muiden veneiden joukosta. Olimme kuitenkin salmessa Gili Trawanganin ja Gili Menon välissä ja rantaan ei ollut pitkä matka. Kilppareita ei näkynyt enää, joten kippari suunnisti rantaan ja minä perässä. Rantaa pitkin kävelimme sitten n. puoli kilometriä kunnes pääsimme veneen kohdalle ja uimme takaisin veneelle.

Allekirjoittanut sai aikamoista verbaalista sanktiota veneeseen noustuaan, kun kauniimman osapuolen helpotuksen tunne oli muuttunut kiukuksi. Noh, loppu hyvin, kaikki hyvin..:)

Loppuun todettakoon, etta kyseessa oli ehka hienoin snorklauskokemukseni. Kalat olivat huikean nakoisia ja värisia ja kilpikonnakin melko iso. Kruunauksen antoi vielä äkkijyrkkä ranta, josta lähti mahtavan näköinen seinä meren syvyyksiin.

4115522480_3160398858.jpg
Biitsiä Gilillä.

Nyt on menossa viimeinen ilta Lombokissa ja huomenna aamulla lennämme takaisin Balille, josta useamman tunnin jälkeen lennämme taas Kuala Lumpuriin. Kualassa vietämme yhden yön lentokenttähotellissa ja sitten suuntaamme Vientianeen Laosiin.


Bali

Balista vielä jälkeenpäin kirjoitettuna sen verran, että ehdimme melko hyvin tarkastella mm. Kuta beachia. Paljon kehuttu ranta oli juuri sellainen turistirysä, mistä olin lukenut eli porukkaa oli valtavasti ja meininki sen mukaista. Perheille suosittelen mielummin Lombokia, Gili Menoa tai Gili Airia.

Ehdimme myös tarkastella vuoden 2002 pommitusten muistomerkkiä ja tehdä pieniä ostoksia rantakaduilla.

4115443446_fc284d4ed7.jpg
Pommi-iskun muistomerkki.

4114678407_41be9d5ece.jpg
Kuta Beach.


26.7.09 Vientiane, Laos

Sabai dee! Toinen päivä Laosissa ja ihan mesta paikka! Tultiin eilen aamulla Kualasta, jossa nukuttiin yksi yö lentokenttähotellissa(Concorde Inn). En suosittele hotlaa, koska aikamoinen shit hole itikoineen. Käytiin altaalla uimassa ja illallisella hotlan ravintolassa, jossa soi live musiikki ja ruoka oli hyvää. Huoneessa oli paljon huttusia, joten tarzan viritti taas huttusverkon prinsessalle ja ahtautui itse viereen. Puolen yön maissa joku yritti tulla sisään huoneeseen, mutta ovi oli onneksi laitettu takalukkoon. Tilattiin myös taksi aamuksi klo 0600, mutta eipä yllättäen näkynyt. Lopulta virkailija tuli paikalle haukotellen ja soitti kaverinsa kyyditsemään meidät kentälle jonku toisen turistin kanssa.

Kualasta lento Vientianeen suht ajoissa ja olimme jo aikasemmin pohtineet, josko vaihtaisimme hotellia, koska aiemmin varaamassamme hotellissa ei ollut uima-allasta. Kentältä otimme taksin Novotel hotelliin, jossa oli allas ja saimme vielä huoneenkin kolmeksi yöksi. Kolme päivää Vientianessa on liikaa ilman allasta. Mahtavaa tämä kermapersematkailu!

Illalla treffasimme sveitsiläiset ystävämme, joista yksi asuu täällä. Kirjottelen tätä tekstiä Ricon kämpiltä ja on mukavaa..:)

4116097025_e8119dd213.jpg
Porukka kasassa Ricon terassilla.

Ukki(Ursin) ja hänen tyttöystävä Isabelle ovat myös seuranamme, joten tekemistä riittää. Rico kutsui eilen pari paikallista ystäväänsä kylään ja saimme pari uutta laosilaista ystävää. Lauloivat paikallisia lauluja kitaran säestyksella ja ottipa allekirjoittanutkin luutun käteen ja luritti pari viisua.

4116159689_9ba5aca219.jpg  4116101471_3c2c2aede9.jpg
Choi vasemmalla ja minä oikealla.

Illalla menimme paikalliseen ulkoilmaravintolaan, jossa buffet-illallinen maksoi vajaa 3 euroa. Toki juomat tuli vielä päälle, mutta haloo silti..

Ravintolasta lähdimme Maaretin kanssa hotelliin ja koska Vientianessa ei juurikaan takseja liiku, niin olimme liikkellä skoottereilla. Olutta oli nautittu tarpeeksi ja hirvitti ajella vieraassa kaupungissa ehkä noin promillen humalassa Maaret kyydissä. En todellakaan ole ylpeä asiasta, mutta tulipahan koettua. Lienee paikallinen tapa, koska muille oli itsestään selvyys että liikumme mopoilla.

Tällä hetkella hengailemme siis Ricon kämpillä ja tilasimme juuri pizzat. Huomenna Ricon kaveri Phet vie meidät kaupunkikierrokselle. Tiistai-aamuna lento Honkkariin. Ukki lähettää terkkuja Katille, Kaisalle, Mammalle ja Valoselle! :)

4116133741_ce7e0843d7.jpg
Skootterit alle ja menoks! Phet vei meidät myös maaseutuajelulle.

4116911086_7b14615dea.jpg  4116137485_a62f3548b2.jpg
Maisemakuvia Vientianesta.

4116152569_a0dc78c643.jpg
Tapasimme myös koululaisia maaseudulla.

4116156357_89a93d07d6.jpg
Ihmisiä töissä maaseudulla.


Hong Kong 29.7.09

Kaupunkikierros Vientianessa meni hienosti skootterilla ajellessa. Kaytiin myos maaseudulla ajelemassa ja lopuksi syomassa paikallisessa katukeittiossa. Illalla menimme koko porukka Mekong-joen varteen syomaan ja sen jalkeen hyvastelimme niin paikalliset kuin sveitsilaiset ystavamme ja suuntasimme hotelliin pakkaamaan.

Air Asian lento Vientianesta Kualaan lahti ajoissa, mutta Kualassa jouduimme odottelemaan parisen tuntia koneen lahtoa. Air Asia mainostaa sivuillaan, etta 85% lennoista on aikataulussa, mutta taitaa kuitenkin olla myohastymisprosentti tuo.

Eilen illalla saavuimme sitten Honkkariin, jossa majapaikka on Eaton hotelli. Tanaan aamupaiva vierahti uima-altaalla ja sen jalkeen pyyhallettiin paivamarkkinoille. Sielta suunnattiin viela hotellin kautta iltamarkkinoille hoitamaan viimeiset shoppailut. Ostin uuden vihkisormuksenkin, joka olisi ollut todella kallis, mutta sain tingittya sen viiteen euroon.

Nyt on lopullinen pakkaaminen edessa ja huomenna aamulla lahtee KLM:n lento kohti Pariisia, jossa vaihdamme konetta parin tunnin odottelun jalkeen. Helsinkiin saavumme suunnitelmien mukaan torstai-iltana joskus klo 23 paikallista aikaa.

Uskomattoman hieno reissu takana ja viela olisi voinut jatkaa toisenkin kuukauden!

T. Sami-seikkailija ja Maaret-matkailija 

 
Kotiin paluu

Vielä loppuun mainittakoon, että lennettiin kuukauden sisällä 19 lentoa, joista suurin osa oli myöhässä, mutta reput tulivat aina hienosti perille. Tietysti sitten Hki-Vantaalle palatessamme reput loistivat poissaolollaan ja saimme kentän tulopalvelusta tietää, että toinen laukku on edelleen Hong Kongissa ja toisesta ei ole mitään tietoa. Hieno lopetus upealle reissulle. Toivotaan nyt kuitenkin että laukut löytyvät ja saamme tavaramme ehjänä kotiin.

P.s. Reput tulivat loppuen lopuksi ehjänä kotiin asti..:)

Lisää kuvia
http://www.flickr.com/photos/koivumaki/sets/72157622834697640/