Viikon reissu Espanjaan ystäväpariskunnan kanssa ja paikkana Salou, joka sijaitsee Barcelonasta n. 100 km lounaaseen. Melko mukava pikkukaupunki, joskin myös perusturistipaikka.

Salou 

Majapaikkanamme toimi Hotel Calypso, joka oli ihan kelpo hotelli viikon asumiseen. Ei mikään luksus, mutta ei myöskään mikään shit hole. Huoneet olivat jääkaappeineen riittävän kokoisia kahdelle, mutta parveke olisi voinut olla hieman isompi. Mukavana yllätyksenä huoneen jääkaapissa odotti kuohuviinipullo. Pihalla oli pari mukavan kokoista uima-allasta, joiden luona vietimme suurimman osan päivistä.

Salou itsessään on hyvin tyypillinen rantalomakohde Etelä-Euroopassa. Ravintoloita, baareja, yökerhoja, marketteja, hotelleja yms. Espanjassa(x3), Italiassa(x2), Kreikassa(x4), Bulgariassa(x4), Turkissa ja Kyproksella käyneenä ei kohde antanut allekirjoittaneelle kovinkaan paljon uusia kokemuksia poislukien Port Aventura -huvipuisto.

Barcelona

Teimme Salou:sta pari reissua Barcelonaan. Ensimmäinen oli päivän ostosreissu, joka tosin meni enemmänkin nähtävyyksiä katsellessa kuin shoppailessa. Kaikinpuolin hieno kaupunki, joka teki vaikutuksen monipuolisuudellaan ja siisteydellään. Nähtävää ja valokuvattavaa riitti ja päivä meni hujauksessa. Olympia stadion, La Rambla, Sacra da Familia, Camp Nou yms tallentuivat kaikki kameran muistikortille. Camp Nouta kuvatessamme, ajoi porteista sisään musta Hummer ja paikalliset tiesivät mainita kuskin itse Ronaldinhoksi. Tiedä sitten totuutta, kun auton lasit olivat kovin tummat ja Ronaldinholla melko hyvä suojaväri..
2730740419_72e004b50e.jpg
Sanoivat että itse Ronnie istuisi autossa?

Ensimmäinen reissu meni siis nähtävyyksien parissa, mutta parin päivän päästä pääsimme ainakin miespuolisten matkustajien mielestä itse asiaan, eli jalkapalloon.

Barcelonassa pelattiin samaan aikaan kutsuturnausta, johon osallistui Euroopan huippujoukkueita. Ostimme hotellista ottelupaketin, joka sisälsi bussikuljetukset edestakaisin ja liput finaaliotteluun, jossa oli vastakkain Barcelona ja Juventus.

Bussimatka otteluun kesti normaalia kauemmin ruuhkien takia ja jo moottoritiellä liehuivat Barcan liput autojen ikkunoista. Stadionin kupeessa ihmisiä vilisi kuin satiaisia Ron Jeremyn kalsareissa ja fanikrääsää myytiin joka kulman takana. Melkoisen isoja tapahtumia nuo Barcan ottelut.

Istumapaikkamme sijaitsivat korkealla päätykatsomossa, josta kuitenkin näki pelin hyvin. Ottelu päättyi tasan, jolloin rangaituspotkut ammuttiin samaan päätyyn jossa istuimme. Vaikka Juventus voittikin, niin tapahtuma oli oikein hieno kokemus meille kaikille neljälle. Toki uskon että myös muutkin 92 000 katsojaa saivat vastinetta rahoillensa, vaikka suurin osa taisi poistuakin pettyneenä.
2731576404_b41db6cc1e.jpg
Camp nou ja 92 000 katsojaa.

Port Aventura 

Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, niin Saloun lähellä sijaitsee Euroopan toiseksi suurin huvipuisto Port Aventura. Suurin on tietenkin Euro Disneyland Pariisissa, mutta molemmissa käyneenä voin sanoa että Port Aventura pesee Pariisin vastaavan hurvittelupaikan mennentullen.

Myös Disney-aiheinen Port Aventura tarjoaa mielestäni paremmat olosuhteet adrenaliini-narkkareille kuin Euro Disneyland. Puiston vetonauloina toimivat 8-silmukkainen vuoristorata Dragon Khan ja vapaapudotustorni Hurakan Condor. Alue huvipuistoineen ja vesipuistoineen on valtavan kokoinen, joten kannattaa varata ainakin 2 päivää, jos mielii tutustua siihen kunnolla.
2730744137_822f014898.jpg
Dragon Khan.

2730742781_88bd970bc8.jpg
Port Aventura waterpark.

Yhteenveto

Rantalomapaikkana Salou on kohtalaisen miellyttävä, joskin rannoista ei allekirjoittaneella ole juurikaan kokemusta. Viikon loman aikana ehtii ja kannattaa ehdottomasti käydä myös Barcelonassa ja Port Aventurassa. Brittituristeista näppylöitä saavan kannattanee etsiä jokin toinen lomakohde ja varsinkin Calypso-hotellissa kyseisen maan nuoriso(teinit) häiritsivät asukkaita keskellä yötä juoksemalla hotellin käytävillä ja hakkaamalla ovia! Itseäni tuo ainakin ärsytti suunnattomasti ja olisin vetänyt Fengshuilla finninaamat ketoon, jos olisin saanut kiinni.

Kuvia

http://www.flickr.com/photos/koivumaki/sets/72157606535389175/