Porukkamatkailun aatelia pääsimme maistelemaan heinäkuussa 2006, kun vuokrasimme kaveriporukan kesken majatalon Umbrian maakunnasta läheltä Perugian kaupunkia. Talo oli n. 400 m2 kokoinen, jossa uima-allas, grillikatos, autotalli ja puutarha. Huoneita oli 8 ja kylpyhuoneita myös useampi. Porukkamme koostui 12:sta henkilöstä ja kulkuneuvoina toimi kolme Aviksen vuokra-autoa. Kätevää, eikö? :)

Umbria

Paikkana Umbrian maakunta on oikein miellyttävä pienine kylineen ja kukkuloineen. Vihreitä laaksoja ja tyylikkäitä maataloja. Kiireettömän elämäntyylin pystyy suorastaan aistimaan ympäristöstä.

Vuokra-autojen ansiosta pääsimme tutustumaan lähikylien lisäksi myös lähikaupunkeihin, joissa hoidettiin myös kauppaostokset. Meininki muistutti hyvin pitkälti Big brother-teemaa, tosin ilman kameroita ja isoveljeä..:)

Rooma

Viikon rellestämisen jälkeen oli vuorossa kolmipäiväinen kaupunkiloma Roomassa, jossa hiihtelimme ympäri-ämpäri vaimon kanssa kahdestaan. Hieno kaupunki ja suht yksinkertainen metroverkosto, joka helpotti liikkumista. Heinäkuussa lämpötila lähentelee 30 astetta, joten paitaa sai vaihtaa vähintään pari kertaa päivässä.

Nähtävyyksiä

Ihka-aitoina turisteina kahlasimme läpi Rooman suosituimmat nähtävyydet kuten Colosseum, espanjalaiset portaat, Pietarin kirkko, Pantheon yms. Shoppailtua tuli jonkun verran, lähinnä paitoja, mutta piraattituotteisiin emme uskaltaneet kajota sakkojen pelossa.

Yhteenveto

Kokonaisuutena oikein mukava ja rentouttava puolentoistaviikon mittainen hermolepo. Hyvällä porukalla jos mielii reissuun, niin suosittelen ehdottomasti talon vuokrausta esim. Interhomelta. Netin kautta homma toimii kuin aseman kello ja hinta on suht edullinen. Roomaan tutustuminen vaatii vähintään kolme päivää.